понеділок, 26 серпня 2019 р.

Дитячий садок без стресу для дитини: 8 кроків для батьків

Ваша дитина незабаром збирається до дитячого садочка? Дізнайтесь, як уникнути малечі стресу і адаптуватися у новому середовищі.
Ваш малюк уже майже дорослий і через деякий час піде до дитячого садка. Серед незнайомого оточення дитина може розгубитися, запанікувати та піддатися стресу. Як не допустити сліз та істерик, і зробити перебування малечі у дитсадку комфортним?
Розповідаємо про 8 важливих кроків, які допоможуть вам і дитині підготуватися до цього періоду заздалегідь:
 Крок 1 
Розширте коло спілкування дитини
Під час прогулянки на ігровому майданчику, нехай ваша малеча спробує подружитися з іншими дітьми. За бажанням, ви можете запросити їх до себе в гості. Попервах, ваш малюк може ніяковіти і боятися спілкуватися, та з кожним днем звикатиме швидше. Спробуйте залишати дитину з бабусями, тіткою чи іншими родичами на певний час.
 Крок 2 
Зробіть для дитини режим дня, як у дитсадку
Спробуйте зробити режим дня дитини таким, яким він буде у дитсадку. Розклад занять, обіду, сну та прогулянок можна дізнатись у майбутніх вихователей.
 Крок 3 
Ваша дитина – самостійна
До початку відвідування дитсадка ваша дитина повинна вміти користуватися ложкою і виделкою, ходити на горщик, одягатися, взуватися, засинати без прочитання казок і співу колискових.
 Крок 4 
Дозвольте дитині взяти її улюблену іграшку
Мабуть, у кожної малечі є іграшка, до якої вона сильно прив’язана. Якщо дитині важко вдається адаптуватися у новому середовищі, нехай вона принесе з собою улюблену іграшку, тобто друга, з яким дитина почуватиметься впевненіше.
 Крок 5 
Психологічний прийом діє
Зранку, віддаючи дитину у групу, повідомте їй, що ви у шафі залишили ключика. Коли ж повернетесь з роботи за дитиною, заберете ключика і підете разом додому. Без ключика ви ніяк не потрапите додому, тож не залишите крихітку у дитсадку.
 Крок 6 
Проводьте більше часу разом
Під час адаптації дитини не варто на неї кричати чи сварити. Намагайтесь більше часу проводити разом: пограйте в ігри, прогуляйтесь, подивіться мультики чи займіться іншими домашніми справами.
 Крок 7 
Дитині має подобатись вихователь і група
Упродовж місяця малюк може скаржитись на вихователів і дітей, і це абсолютно нормально. Та все ж, якщо через місяць скарги не припинилися, варто розібратися із ситуацією. Можливо, дитину ображають, дискримінують чи б’ють. У такому разі, потрібно перевести її до іншої групи або взагалі іншого садочка.
Крок 8 
Залишайтесь з дитиною у садку впродовж кількох годин
Аби дитина звикла до нового місця і оточення, відвідуйте з нею садок щодня по кілька годин, поступово збільшуючи час перебування. У жодному разі не лишайте малечу саму на цілий день.
І найголовніший рецепт – це завжди бути у позитивному настрої. Так ваша дитина відчуватиме себе впевненіше, і перші дні у дитсадку переживе напрочуд легко.

Немає коментарів:

Дописати коментар