субота, 24 березня 2018 р.

Екологічне виховання

Екологія - це те, що оточує кожного з нас. Ще ніколи так гостро не стояла загроза екологічної кризи, як сьогодні. На планеті з лякаючою швидкістю зникають різні види унікальних тварин і рослин. З кожним днем все більше забруднюється навколишнє середовище. 
Екологічне виховання дітей дошкільного віку складається з емоційних вражень про природному світі і перше знань про різні форми життя. Але найважливішим для формування екологічної свідомості у дитини є приклад дорослих. Завдання батьків — не тільки показати малюкові, яким прекрасним є світ природи, а й допомогти йому налагодити з ним правильну взаємодію. При цьому вони повинні самі володіти достатньою екологічною культурою, тобто мати уявлення про екологічні проблеми і будувати свій побут відповідно до основних принципів бережливого ставлення до природи.

У сім'ї повинна бути створено середовище, в якій дорослі своїм особистим прикладом показують дітям правильне, відповідальне ставлення до природи, а також разом з ними проводять різні природоохоронні заходи. Також важливо формувати у дитини систему екологічних знань: він повинен постійно отримувати знання про рослинний і тваринний світ і природні явища. Крім того, необхідно з ранніх років розвивати в ньому естетичні почуття — здатність побачити і відчути красу природного світу.
Пам’ятка для батьків
з екологічного виховання
1. Природа – не лише джерело здоров’я і радості. Вона – найбільший друг, неоціненне багатство.
2. Навчіться бачити красу природи і розкривайте її дітям.
3. Візьміть за правило: жодного дня без замилування природними явищами.
4. Якомога більше бувайте на лоні природи.
5. Любіть своє природне довкілля, бережіть його.
6. Нехай ваша рука ніколи не підніметься щоб знищити красу. 
7. Хай милосердним буде ваше серце до братів менших.
8. Будьте добрими прикладом для дітей. Навчившись милуватися, любити і берегти природне довкілля, ваша дитина буде милосердною, доброю, співчутливою до всіх і до всього.

Немає коментарів:

Дописати коментар